Ondersteuning na de bevalling

Ook na jouw bevalling wil jij je graag fit, vol energie en gezond voelen zodat je van elk moment kan genieten. De eerste paar weken met het nieuwe prille leven in jouw armen vliegen namelijk veel te snel voorbij. Tijdens de kraamtijd staat jouw lichamelijke maar ook emotionele herstel voorop. Dit start al met genoeg rust nemen en goede voeding. Daarnaast kun je jouw herstel ondersteunen en versnellen met een belly binding, yoni steam of een ontspannende en herstellende reiki behandeling.

Sneller herstel

Al 30 jaar succesvolle borstvoeding

Je staat er nooit alleen voor, ik ben er voor jou

Soms kan het in de weken na de geboorte ook anders lopen. Je hebt misschien last van bekkenpijn, vermoeidheid, depressieve gevoelens, stemmingswisselingen of problemen rondom de borstvoeding. Via post-partum ondersteuning of particuliere kraamzorg kan ik jouw alle aandacht geven die jij nodig hebt. We zullen samen kijken naar de oorzaken van jouw klachten en welke oplossingen daar voor zijn. Vanuit mijn brede netwerk, maar zeker ook vanuit de zorg die ik je zelf kan bieden.

Te vaak is er niet het besef dat zonder de juiste zorg na de bevalling het fysieke, maar ook het emotionele herstel wel jaren kan duren. Ik geloof dan ook dat er onnodig veel postnatale depressies zijn. Iedere vrouw heeft recht op deze zorgvuldige nazorg. Er zijn vele wegen die kunnen leiden naar een goed en snel herstel na de bevalling en ik help je daar graag bij.

Doula eindhoven, wat is een doula

Katja heeft mij reiki gegeven waardoor ik de rust in mijn lichaam voelde wederkeren en moed voelde om door te gaan met wat ik zo graag wilde geven aan mijn kinderen: borstvoeding. Zij heeft naar mijn vragen, onzekerheden en dilemma’s geluisterd en mogelijk gemaakt dat ik weer regie voelde en kreeg.

 – Lieke

Post-Partum ondersteuning

Heb je lichamelijke klachten, of heb je het gevoel dat je de roze wolk na jouw bevalling mist? Ik geef jou alle aandacht die jij nodig hebt. We zullen samen kijken naar de oorzaken van jouw klachten en welke oplossingen daar voor zijn. Vanuit mijn brede netwerk, maar zeker ook vanuit de zorg die ik je zelf kan bieden.

Particuliere kraamzorg

Krijg je geen volledige kraamzorg tijdens jouw kraamperiode? Ik ben hier om jouw te helpen. Met mijn brede kennis en jarenlange ervaring ondersteun ik jouw als nieuw ouder om een goede start te maken met jouw baby. Zo krijg je tóch alle ondersteuning die jij nodig hebt.

Borstvoedingsadvies

Verliest je baby gewicht? Wil je borstvoeding nog niet lukken? Of misschien heb je last van een borstontsteking of spruw. Met meer dan 30 jaar ervaring met succesvolle borstvoeding zorg ik ervoor dat jouw borstvoeding slaagt, zolang jij dat verlangt.

Bellybinding - buikwikkel

Een zwangerschap en een bevalling hebben een grote impact op je lichaam. Je bekkenbodemspieren zijn uitgerekt en misschien wel beschadigd. Je hebt het gevoel dat alles in je buik ‘los’ zit. Bengkung Belly Binding is een traditionele Maleisische buikwikkelmethode die helpt bij het herstellen van je zwangerschap.

Yonisteam - vaginaal stomen

Tijdens een bevalling heeft je lichaam veel te verduren. Doormiddel van yoni steaming kun je de klachten na de bevalling verlichten. Het stomen met kruiden helpt met hetafvloeien van de kraamvloed (lochia) en het reinigen van je baarmoeder.

Reiki behandeling

Reiki is een liefdevolle, zachte en ontspannende behandeling en werkt zeer rustgevend en bevordert de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Reiki biedt pijnverlichting, verlaagt stress en ondersteunt het herstel.

Sluitingsritueel

Het sluitingsritueel is een ritueel met een Mexicaanse doek, de Rebozo-doek. Het is een rustgevend ritueel waar ook je partner eventueel bij betrokken is. Het ritueel geeft je de kracht om terug te komen bij jezelf.

Coachingsgesprek

Worstel je met vragen, angsten of twijfels na je bevalling? Is jouw bevalling toch anders verlopen dan verwacht? Ik help je weer vooruit in je kraamperiode of daarna. Tijdens onze coachingsafspraken is er ruimte voor al jouw vragen, angsten en twijfels. Samen gaan we aan het werk om jouw zorgen weg te nemen, en kijken we naar oplossingen voor jou.

Telefonisch consult

Soms heb je gewoon even een luisterend oor nodig en iemand die meedenkt over wat jij wilt. Zie jij het even niet meer zitten? Of wil je wat extra advies? Dan ben ik beschikbaar voor een telefonisch consult.