Reviews

Lees hieronder echte ervaringen van moeders en vaders over mijn begeleiding tijdens hun zwangerschap en bevalling. 

Katja's vriendelijke en empathische benadering creëerde een veilige omgeving waarin we openlijk onze zorgen en verwachtingen konden delen.

Ervaring bevallen met een doula

Annelin

Mijn ervaring met doula Katja

Ongeveer 3 jaar na mijn eerste zwangerschap werd ik weer zwanger. Ik had lang getwijfeld over of ik (we) nog een kindje wilde..en voor een groot deel kwam deze twijfel door de nare beval-ervaring van ons eerste kindje. Deze zwangerschap verliep vrijwel vlekkeloos, maar de bevalling helaas niet. Ik wilde graag thuis bevallen zonder toeters en bellen, maar dat liep anders. Bij 42 weken ‘moest’ ik worden ingeleid.

Renate

Na het verlies van mijn eerste kindje van 1,5 jaar en mijn daaropvolgende zwangerschap, heb ik veel steun gehad aan Katja. Haar empathie en begrip waren voelbaar vanaf het moment dat ik haar ontmoette. Ze creëerde een veilige ruimte waarin ik vrijuit kon spreken en mijn diepste emoties kon delen.

review doula

Chantal en Robin

Katja heeft ons tijdens de miskraam enorm geholpen. Daar waar we anders nooit antwoorden hadden gekregen hebben we toch contact met ons kindje gehad. Een groot liefdevol gemis met een prachtig randje.

Johan

Als aanstaande papa was ik eerlijk gezegd wat sceptisch toen mijn vrouw in het begin van de zwangerschap vertelde dat we een afspraak hadden staan met een Doula, om het bevalplan samen op te stellen. Ik dacht: “Bevalplan?” Dat hebben ze in het ziekenhuis toch ook wel? En een Doula? Daar had ik nog nooit van gehoord.

review doula

Marc

Wij hadden niet helemaal de gebruikelijke zorgvraag die een stel normaal heeft voor een Doula. In plaats van begeleiding bij de bevalling, waren wij meer op zoek naar iemand die altijd onze grenzen zou bewaken, met name in het geval dat de bevalling medisch zou worden. Dit voelde Katja altijd goed aan.

Lara en Stef

2 maart 2021, middag:
Ik loop weer bij Nicole de voordeur door. Ze lacht: “Jou had ik hier niet meer verwacht”. De spreekkamer in, een kop thee. Ik vertel haar dat ik slecht slaap. Mijn lijf geeft het signaal dat ze er klaar voor is, maar de baby lijkt daar anders in te staan. Of misschien is het mijn hoofd die er klaar mee is, maar hou ik het onbewust tegen. Ben ik bang? Heb ik oude pijn? De laatste dagen wandelde ik veel, in stilte. Daarbij was veel oude pijn naar boven gekomen.

review doula

Mirthe

Na een zware eerste (HG) zwangerschap en een hele nare bevalling wilde ik zorgen dat ik een fijne bevalling zou hebben van ons tweede kindje, aangezien ik weer een heftige HG zwangerschap had en ik dit positief wilde afsluiten. Ik ben gaan zoeken naar wat me zou kunnen helpen om me meer in controle te voelen tijdens de bevalling en kwam zo uit bij de optie om een doula in te schakelen. 

Natalia

17 April 2021. 37 weeks pregnant, a “normal checkup” at the hospital, and suddenly the most unexpected news: Aurora will be born in the coming hours. I felt scared, upset and hopeful, all at once. The thoughts boiling in my mind, and the words stuck in my throat. This is too soon. This is not according to my beautiful home-birth plan. This is just too sudden…

Ralisha, Pascal, Seff* en Morris

Mei 2020: We leren Katja kennen na het verlies van onze zoon Seff. We zijn met haar in contact gekomen door mijn schoonzus, die steun heeft mogen ontvangen van Katja tijdens haar tweede bevalling. Na een intensieve avond vol emoties lukt het ons om steun te vinden bij het verlies door de bemoedigende woorden van Katja. Mijn man en ik stappen de auto in en het eerste wat ik tegen hem zei was: ‘Mocht ons ooit nog een kindje gegund zijn wil ik er Katja sowieso bijhebben’.

Sandra

Het was een bevalling om nooit te vergeten! Wat een ontzettend mooie en bijzondere ervaring om met een doula te bevallen! Katja heeft ons superfijn begeleid en ondersteund voor, tijdens en na de bevalling. Haar kennis, liefde en rust gaven mij het zelfvertrouwen dat ik nodig had. Het is een prachtige thuisbevalling geworden en ja, ik weet nu wat het is om als vrouw naar binnen te keren en te luisteren en te vertrouwen op mijn lichaam! Ook voor de begeleiding tijdens de pijnlijke start van de borstvoeding (borstontsteking, kapotte tepels en onzekerheid) ben ik ontzettend dankbaar!

Patricia

Na een goede eerste zwangerschap, helaas een zeer traumatische (ingeleid) bevalling gehad. Dit wilde ik niet weer, maar onze wens voor nog een kindje was toch groter. Eenmaal zwanger zijn wij gaan zoeken, naar informatie, praten met andere en toen een paar doula’s gesproken en samen vonden wij Katja het beste bij ons passen, bevallen is natuurlijk heel intiem.

review doula

Philo

Toen ik 30 weken zwanger was, werd er bij mijn vader een hersentumor geconstateerd met een levensverwachting van een maand. Bij 37 weken zwangerschap overleed mijn vader. Het was een harde klap voor ons.

Review doula bevalling

Louisa

Katja assisted us as a doula for the birth of our first child. We recommend her to anyone who wishes to have a relaxed and confident birthing experience. Unfortunately, we only found out about her quite late in my pregnancy. I only wish I knew her earlier so that she could be with us for the whole pregnancy journey.

review doula

Jort, Chantal en Noah

Het was voor ons een heel nieuw begrip om een doula bij de bevalling te hebben. Tijdens het voorgesprek werd al duidelijk dat het fijn is om iemand naast je te hebben die je kunt benaderen voor vragen en die je ondersteunt bij alle beslissingen. Ook waardevol was de andere blik, naast de beschikbare reguliere kennis. In het eerste gesprek werd er voor ons heel veel duidelijk over de bevalling. We kwamen veel dingen te weten waar we van tevoren nooit aan gedacht zouden hebben.

review doula

Denise

Katja is een geboren doula! Precies waar ik naar op zoek was. Iemand met passie. Iemand die werkt met haar hart. Ik wilde graag een doula bij de bevalling. Ik dacht: je bent op dat moment zo kwetsbaar, ik wil iemand naast mijn man die mijn belangen blijft behartigen, vooral als ik in het ziekenhuis zou moeten bevallen. Ik wilde namelijk een zo natuurlijk mogelijke bevalling.

Mama Myrthe en papa Frank

Oktober 2020

We zijn in een situatie terechtgekomen die voor onszelf nauwelijks te bevatten is. Tijdens de 20 weken echo blijkt onze baby, tijdens onze eerste zwangerschap, een open ruggetje te hebben. We nemen vanuit liefde en verantwoordelijkheid als ouders, in het belang van ons kindje, de beslissing om de zwangerschap te beëindigen. Op vrijdag 2 oktober zal onze baby geboren worden in het ziekenhuis door middel van wee-opwekkers. Voor, tijdens of na de geboorte zal de baby sterven.

Lieke

Ervaring vóór Katja: Na een traumatische bevalling van onze tweeling bij een zwangerschap van 38 weken heb ik een zware tijd gehad. Ik ben tijdens de bevalling de regie verloren door vele voorschriften (protocollen) bij een tweeling-bevalling. Zelfs mijn geschreven geboorteplan was door geen enkele verloskundige, verpleegkundige of gynaecoloog gelezen. Na de bevalling werd de regie mij uit handen genomen: ik heb mijn kinderen de eerste drie uur na de geboorte niet gezien. Dit kwam door een volledige narcose bij spoedkeizersnede.