Ondersteuning bij verlies en stilgeboorte

lege baby kamer

Soms loopt het anders dan je wilt. Ook bij een zwangerschap of bevalling kan dat gebeuren. De meeste mensen die te maken krijgen met een niet-voldragen zwangerschap ervaren gevoelens van verdriet en rouw. Het kan zijn dat je je kindje of vrucht verliest om een onbekende reden. Het kan ook zijn dat je een keuze moest maken die je liever nooit had gemaakt. Ook een stilgeboorte is enorm ingrijpend. Als je te maken krijgt met verlies of stilgeboorte, kan het fijn zijn om iemand te hebben die je ondersteunt. Iemand die er voor je is vanaf dat eerste moment: het moment dat je hoort dat het niet goed gaat. Iemand die je emotionele ondersteuning biedt, maar zelf emotioneel op enige afstand staat. Iemand die weet wat je doormaakt en wat er op je afkomt. Ik bied meer dan een luisterend oor. Ik kan jou en jullie continue ondersteuning bieden. Ik blijf bij je in het ziekenhuis, ook als de ziekenhuisdiensten wisselen. Als je wilt, ga ik ook mee op gesprek. Ik zal er voor jou zijn bij alles wat er op jullie pad komt. Zonder oordeel. Zo kunnen jullie het aan. Samen kijken we wat jou verder kan helpen. Een afscheidsritueel, herinneringen maken, gesprekken, of een liefdevolle, zachte reiki-behandeling. Ik help je met stilstaan bij je verlies en om je verdriet en je gevoelens een plekje te geven.

Wat is het traject?

Wil je graag begeleiding bij je verlies? Ik kan jouw doula zijn vanaf het moment dat je hoort dat het niet goed gaat. Eerst plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Besluit je dat je mij wilt als doula? Dan kun je mij vanaf dat moment dag en nacht bereiken. Ik luister naar je en sta je bij. Als je liever in persoon afspreekt, kom ik naar je toe. Zodra je naar het ziekenhuis moet, stap ik in de auto om je bij te staan. Moet je thuis wachten op een natuurlijk verloop? Ook dan ben ik bij je om je te ondersteunen. Ik blijf bij je zolang dat nodig is. Als de medische kant voorbij is, blijf ik er ook voor jullie. Jullie kunnen mij altijd bereiken.

Wat kost het traject?

Ik ben helder en transparant over mijn tarieven. Al mijn begeleiding begint met een gratis vrijblijvend gesprek. Als ik je mag begeleiden bij verlies of stilgeboorte, dan reken ik € 895 voor het hele traject. Dit is exclusief eventuele onkosten zoals overnachtingen of parkeerkosten