Begeleiding tijdens de bevalling

Wil jij een bevalling die volledig  naar eigen wens  verloopt en waar je met een goed gevoel op terugkijkt? Als doula geef ik jou de volledige ondersteuning die jij nodig hebt om dit te ervaren. Juist wanneer er moeilijke keuzes op jouw pad komen of wanneer de zwangerschap of bevalling niet helemaal loopt zoals verwacht.

Doula tijdens de bevalling
Doula tijdens de bevalling

Je wordt gezien, gehoord en gesteund

Jouw bevalling, jouw wensen

Je staat er nooit alleen voor, ik ben er voor jou

Eerst plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Besluit je daarna dat je mij graag wilt als doula? Dan plannen we een tweede gesprek. In dat tweede gesprek maken we jouw bevallingsplan. Ik vertel je wat je kunt verwachten rondom de bevalling en de kraamtijd en beantwoord al jouw vragen. Hierna hebben we nog 2 fysieke afspraken waarbij ik eventuele twijfel over de zwangerschap of bevalling kan wegnemen. Ook kan ik je ontspannings- en bevallingstechnieken aanleren, bijvoorbeeld met de Rebozo-doek en de bevallingsbal. Heb je rondom onze fysieke afspraken nog vragen? Dan mag je mij altijd bellen, mailen of appen.

Vanaf 37 weken sta ik voor je op wacht. Vanaf dat moment kun je mij dag en nacht bereiken voor vragen, twijfels of onzekerheden rondom de laatste loodjes. Zetten de weeën door? Dan kom ik naar je toe om je te ondersteunen.

Waterbad bevalling

Tijdens de bevalling ben ik er 100 % voor jou en – indien van toepassing – je partner. Allereerst zorg ik ervoor dat jouw wensen worden gerespecteerd. Als het nodig is ga ik in gesprek met de zorgverleners of steun ik je partner hierbij. Mocht het nodig zijn, dan kan ik een massage geven om de weeën te stimuleren. Ik help je zoeken naar een fijne houding.  Ook kan ik een goede ligging van de baby stimuleren met de ReBoZo-doek. Ik steun jouw partner en geef hem of haar tips. Zo kan je partner jou zo goed mogelijk ondersteunen tijdens de bevalling, maar ook zelf genieten van dit wonder. Mocht je het willen, dan maak ik tijdens de bevalling ook foto’s en probeer ik de geboorte te filmen.

Het kan gebeuren dat de bevalling anders loopt dan gepland. In dat geval zorg ik ervoor dat jij of jullie goed geïnformeerd worden over wat er gaat gebeuren en dat je bij alle beslissingen wordt betrokken. Dit is helaas niet altijd vanzelfsprekend. Hiermee neem ik een zorg weg bij jou, maar vooral ook bij je partner. Ik help je om gedurende de bevalling te blijven vertrouwen op je eigen lichaam en de natuurlijke processen die daarin plaatsvinden. Ook op de moeilijke momenten waarin je het misschien even niet meer ziet zitten.

Ik blijf bij je tot de rust na de geboorte is teruggekeerd en ik jullie met een gerust hart alleen kan laten. Na de bevalling (post-partum) breng ik jullie nog een bezoekje om te kijken hoe het met je gaat en om nog even na te praten.

Doula eindhoven, wat is een doula

Dankzij de steun en het vertrouwen van Katja durfde ik keuzes te maken voor de baby en mezelf. Ik ben zo dankbaar dat Katja ons zo heeft gesteund gedurende de zwangerschap en bevalling

– Patricia

All - In

Een complete en waardevolle ondersteuning tijdens een magische moment in jouw leven.

€1250,-
of 10 termijnen van €125,-
 • Gratis kennismaking
 • Gratis boek Vrije geboorte: in je kracht zwanger zijn en bevallen van Anna Myrte Korteweg
 • Het samenstellen van een duidelijk bevalplan. Hierbij geef ik alle informatie die jij wit weten rondom de keuzes die je kan maken tijdens je zwangerschap en bevalling. Ook bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden.
 • 2 fysieke afspraken
 • Volledige aanwezigheid tijdens jouw bevalling. Vanaf het moment dat jouw partner en jij dat wensen tot een paar uur na de geboorte.
 • Post-partum afspraak waarbij we terugkijken naar de bevalling.
 • Bereikbaar voor al jouw vragen gedurende de hele zwangerschap, bevalling en post-partum periode

Pro

Zwangerschap, bevalling en post-partum geven groei. Altijd. Jouw groei. Bij dit pakket benut je deze groei op een waardevolle manier.

€2495,-
of 10 termijnen van €249,50
 • Alles van het All – In Pakket
 • 9 extra fysieke afspraken waarin wij de diepte in gaan. Waar loop je tegenaan? Hoe voel jij je? Hoe gaat het met je, komt er oude pijn naar boven of misschien wel nieuwe pijn. Hoe kan je daar mee om gaan en hoe kan je daarin groeien? En hoe ervaar jij het contact met de baby in je buik? Misschien zijn er zorgen die we samen kunnen oplossen, zodat jij je steeds steviger voelt staan als mama. Een fantastisch en intens groeiproces is je gegeven!

  Wil je meer informatie over wat ik als coach voor jouw kan betekenen? Hier lees je er alles over.

Last - Minute

Wanneer je last-minute (door omstandigheden) toch meer ondersteuning nodig hebt dan verwacht. Vanaf 37 weken.

€750,-
of 3 termijnen van €250,-
 • Gratis kennismaking (ook telefonisch mogelijk)
 • Bevalplan opstellen
 • Volledige aanwezigheid tijdens jouw bevalling. Vanaf het moment dat jouw partner en jij dat wensen tot een paar uur na de geboorte.
 • Post-partum afspraak waarbij we terugkijken naar de bevalling.
 • Bereikbaar voor al jouw vragen gedurende de hele zwangerschap, bevalling en post-partum periode

Ben je opzoek naar wat ik voor je kan betekenen tijdens de zwangerschap of juist na de bevalling? Kijk dan hier voor meer informatie over ondersteuning tijdens de zwangerschap en hier voor meer informatie over post-partum ondersteuning.