Begeleiding tijdens de bevalling

Wil je graag begeleiding bij je bevalling? Ik kan jouw doula zijn vanaf de eerste weeën tot een paar uur na de bevalling. Eerst plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Besluit je daarna dat je mij graag wilt als doula? Dan plannen we een tweede gesprek. In dat tweede gesprek maken we jouw bevallingsplan. Ik vertel je wat je kunt verwachten rondom de bevalling en de kraamtijd. Ook kan ik je ontspannings- en bevallingstechnieken aanleren, bijvoorbeeld met de Rebozo-doek en de bevallingsbal. Heb je na het gesprek nog vragen? Dan mag je mij altijd bellen, mailen of appen.

Rond de 37 weken plannen we nog een afspraak voor extra ondersteuning of bijvoorbeeld een behandeling. Zo zijn we volledig op elkaar afgestemd voordat de bevalling start.

Vanaf 37 weken sta ik voor je op wacht. Vanaf dat moment kun je mij dag en nacht bereiken. Maar als je eerder bevalt ben ik er natuurlijk ook voor je. Zetten de weeën door? Dan kom ik naar je toe om je te ondersteunen.

Tijdens de bevalling ben ik er 100 % voor jou en – indien van toepassing – je partner. Allereerst zorg ik ervoor dat jouw wensen worden gerespecteerd. Als het nodig is ga ik in gesprek met de zorgverleners of steun ik je partner hierbij. Mocht het nodig zijn, dan kan ik een massage geven om de weeën te stimuleren. Ik help je zoeken naar een fijne houding.  Ook kan ik een goede ligging van de baby stimuleren met de ReBoZo-doek. Ik steun jouw partner en geef hem of haar tips. Zo kan je partner jou zo goed mogelijk ondersteunen tijdens de bevalling, maar ook zelf genieten van dit wonder.

Het kan gebeuren dat de bevalling anders loopt dan gepland. In dat geval zorg ik ervoor dat jullie goed geïnformeerd worden over wat er gaat gebeuren en dat jullie bij alle beslissingen betrokken worden. Dit is helaas niet altijd vanzelfsprekend. Hiermee neem ik een zorg weg bij jou maar vooral ook bij je partner. Ik help je om gedurende de bevalling te blijven vertrouwen op je eigen lichaam en de natuurlijke processen die daarin plaatsvinden. Ook op de moeilijke momenten waarin je het misschien even niet meer ziet zitten.

Ik blijf bij je tot de rust na de geboorte is teruggekeerd en ik jullie met een gerust hart alleen kan laten. Na de bevalling (post-partum) breng ik jullie nog een bezoekje om te kijken hoe het met je gaat en om nog even na te praten.

Wat krijg je tijdens het doula traject?

  • Kennismakingsgesprek
  • Bevalplan
  • 37 weken afspraak
  • Begeleiding tijdens de bevalling
  • Post-partum bezoek
  • Wil je tijdens het voortraject toch graag een extra afspraak? Of wil je graag een keer een reikibehandeling tijdens je zwangerschap? Dan kun je de doula begeleiding uitbreiden extra behandeling. Wil je graag een korter traject dan is dit natuurlijk ook mogelijk, neem hiervoor contact met me op voor de mogelijkheden.

Ben je opzoek naar wat ik voor je kan betekenen tijdens de zwangerschap of juist na de bevalling? Kijk dan hier voor meer informatie over ondersteuning tijdens de zwangerschap en hier voor meer informatie over post-partum ondersteuning.

Tarieven

Doula begeleiding tijdens de bevalling

Eén betaling van €1250

Of betaling in termijnen vanaf €125 per maand
(hier zijn geen extra kosten aan verbonden)

Extra behandelingen

Reikibehandeling – €90

Extra coachingsgesprek – €90

Zie ook de pagina met alle tarieven.

Alle tarieven zijn inclusief BTW en exclusief reiskosten 0,20 per km