Begeleiding tijdens de zwangerschap

zwangerschap

Wil je graag begeleiding of ondersteuning tijdens je zwangerschap, maar niet tijdens de bevalling? Of ben je opzoek naar extra ondersteuning en informatie om goed geïnformeerd jouw bevalling in te gaan? Kijk hier wat ik dan voor jou kan betekenen.
Helemaal onderaan deze pagina vind je mijn tarieven.

Begeleiding tijdens de zwangerschap

Wil jij volledige ondersteuning tijdens je zwangerschap, maar wil je de bevalling graag zelfstandig doen? Dan kun je kiezen voor een volledige begeleiding tijdens de zwangerschap. Dan ben ik bereikbaar voor al jouw vragen en twijfels gedurende de zwangerschap. Ook begeleid ik je graag door de laatste loodjes en geeft ik je advies wanneer je er even doorheen zit. 

We beginnen met het opstellen van een bevalplan. Ik vertel je wat je kunt verwachten rondom de bevalling en de kraamtijd. Hier is de eerste mogelijkheid om al jouw vragen te stellen, maar ook om mijn vragen rondom de bevalling te beantwoorden. Samen kijken we naar wat jij wilt tijdens jouw bevalling.

zwangerschapscursus

Zwangerschapscursus

Wil jij goed voorbereid jouw bevalling tegemoet gaan én wil jij de regie behouden over je lichaam tijdens de zwangerschap en bevalling? Dan is deze zwangerschapscursus precies wat je nodig hebt! Je krijgt alle informatie en tools die je nodig hebt om een fijne bevalling te ervaren.

Binnenkort start ik met het geven van deze zwangerschapscursus, houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Bevalplan Opstellen

Wil jij graag een uniek bevalplan opstellen? Als ervaren doula en geboortecoach bied ik de mogelijkheid om met ondersteuning van mij jouw bevalplan op te stellen. Een bevalplan is essentieel voor een rustige bevalling, waar de ouders bewuste keuzes maken. Het bevalplan is een unieke, zelf samengestelde lijst met wensen voor tijdens de bevalling en de uren daarna. Het dient als leidraad voor de bevalling.

Waarom zou je een bevalplan opstellen?

De voornaamste reden vind ik dat je heel bewust nadenkt over je bevalling. Hoe zie je dat voor je? Wat zou jij graag willen? Wat zouden jullie graag willen? Ik geef als doula heel veel informatie vanuit verschillende bronnen. Samen vinden we een weg om jouw wensen voor de bevalling helder te krijgen.

Samen lopen we alle vragen door en ontvang je uitgebreide informatie over de verschillende onderwerpen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en meer informatie te ontvangen over specifieke scenario’s van bijvoorbeeld een eerdere bevalling.

borstvoeding

Borstvoeding ondersteuning

Tijdens de zwangerschap al bezig zijn met de borstvoeding? Om succesvolle borstvoeding te geven na de geboorte is het verstandig om tijdens de zwangerschap al begeleiding te krijgen. Hoe leg jij je baby goed aan? Hoe zorg je dat je tepels niet rauw en pijnlijk worden? Hoe voorkom je een borstontsteking? Hoe zorg je dat je geniet van deze -achteraf korte- periode waarin jij je baby voedt? Ik kan je tijdens de zwangerschap helpen met een goed begin van de borstvoeding na de geboorte.

Ben je al bevallen en heb je problemen met borstvoeding geven? Kijk dan hier voor meer informatie over ondersteuning na de bevalling of neem direct contact met me op, dan kijken we samen naar een oplossing.

Reiki Behandeling

Reiki is een liefdevolle, zachte en ontspannende behandeling met de bedoeling om het fysieke en spirituele welzijnsgevoel van de ontvanger te bevorderen. Een reikibehandeling werkt zeer rustgevend en bevordert de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de ontvanger. De achterliggende gedachte is dat de universele energie (reiki) via handoplegging in lichaam en geest kan stromen.

Coachingsgesprek

Worstel je met vragen, angsten of twijfels? Is jouw vorige bevalling heftig of traumatisch voor je geweest? Dan gaan we samen aan de slag, zodat jij met vertrouwen je bevalling tegemoet kunt zien. Tijdens onze coachingsafspraken is er ruimte voor al jouw vragen, angsten en twijfels. Samen gaan we aan het werk om jouw zorgen weg te nemen, zodat je zo ontspannen mogelijk de bevalling in kunt gaan. Ik vertel je wat je kunt verwachten rondom de bevalling en kraamtijd. Eventueel maken we samen een bevallingsplan en ik kan je ook advies over borstvoeding geven. Je partner mag meekomen naar een of meer gesprekken, maar je mag ook alleen komen.

Telefonisch consult

Soms heb je gewoon even een luisterend oor nodig en iemand die meedenkt over wat jij wilt. Zie jij het even niet meer zitten? Of wil je wat extra advies? Dan ben ik beschikbaar voor een telefonisch consult. 

Ben je opzoek naar wat ik voor je kan betekenen tijdens de bevalling of juist tijdens de post-partum? Kijk dan hier voor meer informatie over ondersteuning tijdens de bevalling en hier voor meer informatie over ondersteuning na de bevalling.

Tarieven

Volledige ondersteuning tijdens de zwangerschap
€550

Bevalplan opstellen
€120

Borstvoeding Ondersteuning
€150

Reiki behandeling
behandeling – €90

Coachingsgesprek
los gesprek – €90

Telefonisch consult
per kwartier – €20

Zie ook de pagina met alle tarieven

Alle tarieven zijn inclusief BTW en exclusief reiskosten 0,20 per km