Opstellen van je bevalplan

Wil jij graag een duidelijk bevalplan opstellen? Als ervaren doula en geboortecoach biedt ik de mogelijkheid om met ondersteuning van mij jouw bevalplan op te stellen. Een bevalplan is essentieel voor een rustige bevalling, waar de ouders bewuste keuzes maken. Het bevalplan is een unieke, zelf samengestelde lijst met wensen voor tijdens de bevalling en de uren daarna. Het dient als leidraad voor de bevalling.

Doula eindhoven, wat is een doula

Katja helpt mij met het schrijven van het bevalplan, er komen onderwerpen voorbij waar ik nog nooit eerder over nagedacht had en mijn hele beeld van bevallen veranderd

 – Ralisha

Waarom zou je een bevalplan opstellen?

De voornaamste reden vind ik dat je heel bewust nadenkt over je bevalling. Hoe zie je dat voor je? Wat zou jij graag willen? Wat zouden jullie graag willen? Ik geef als doula heel veel informatie vanuit verschillende bronnen. Samen vinden we een weg om jouw wensen voor de bevalling helder te krijgen.

Het is tijdens een bevalplan opstelling heel belangrijk om verschillende scenario’s te benoemen. Je wilt geen ruggenprik, maar wat als? Je wilt geen schedelelectrode, maar wat als? En zo wordt er bewustzijn bij jouw als (aanstaande) ouders gecreeërd. Een bevalplan is geen formulier met harde eisen. Nee, het zijn wensen waar door de aanstaande ouders heel goed over is nagedacht. Beseffende dat het kan zijn dat deze tijdens de bevalling nog aangepast kunnen worden.