Buikwikkel na bevalling

Een zwangerschap en een bevalling hebben een grote impact op je lichaam. Je bekkenbodemspieren zijn uitgerekt en misschien wel beschadigd. Je hebt het gevoel dat alles in je buik ‘los’ zit. Bengkung Belly Binding is een traditionele Maleisische buikwikkelmethode die helpt bij het herstellen van je zwangerschap. Bij deze buikband wordt je buik omwikkeld met een katoenen lap van 10–17 meter lang.

Afvoeren van afvalstoffen

Sneller herstel

Helpt bij afvoeren van vet

De buikwikkel of sluitband bied je in de eerste weken na de geboorte ondersteuning. Hij helpt om je buikspieren terug te laten veren, zorgt ervoor dat je baarmoeder snel terugkeert naar zijn oorspronkelijke omvang en plaats, verbetert je houding, stabiliseert je gewrichtsbanden en geeft je hele torso steun. Bovendien helpt hij bij het afvoeren van het vet  dat je lichaam tijdens de zwangerschap aanmaakte om je beter te beschermen. Na de bevalling heeft dit geen functie meer. Ten slotte houdt de buikwikkel je buik lekker warm en bevordert hij het afvloeien van bloed.

De buikwikkel is vooral bedoeld voor de eerste weken na de geboorte. In deze periode lig je nog veel in bed en beweeg je dus niet veel. De eerste twee weken na je bevalling kun je de buikwikkel tot wel 24 uur per dag dragen. Zodra je meer op bent, draag je de buikwikkel alleen ‘s avonds en ’s nachts, zo’n 6 tot 10 uur per dag. De buikwikkel is tot ongeveer 4 maanden na de bevalling goed te dragen.

Meer informatie? Lees dan de meestgestelde vragen over buikwikkelen.

Buikband na de bevalling

Als je een buikwikkelsessie bij me boekt, voeren we eerst een vrijblijvend telefonisch voorgesprek. Zo weet ik hoe je bevalling is verlopen en waar ik rekening mee moet houden. Elke sessie begint met een moxa-behandeling. Moxatherapie is een eeuwenoude behandelwijze die wortelt in de traditionele Chinese geneeskunde. Met een warme moxa-stick, gemaakt van bijvoetkruid (Artemisia vulgaris), verwarm ik acupunctuurpunten op je onderbuik en onderrug tot ze heerlijk warm aanvoelen. Daarna geef ik je een buikmassage met castorolie. Hierbij worden overtollige afvalstoffen op een zachte manier afgevoerd. Daarnaast is de aangename warmte een ware weldaad. Je spijsvertering, melkproductie en eventuele littekens varen er ook wel bij. Ten slotte wikkel ik je in met de Bengkung-buikwikkel.

De buikwikkel krijg je gratis te leen. Wel betaal je 50 euro borg. Als je voelt dat je het buikwikkelen niet meer nodig hebt, kun je de Bengkung-buikwikkel terugbrengen en ontvang je je borg retour.

Als je een tweede wikkelsessie boekt, kom ik 2 à 3 dagen later nog eens. Tijdens de tweede sessie zal ik jou, je partner of een familielid aanleren hoe jullie zelf de buikwikkel kunnen omdoen.