Yonisteam na de bevalling

Tijdens een bevalling heeft je lichaam veel te verduren. In sommige Aziatische, Afrikaanse en Centraal-Amerikaanse culturen gebruikt men yoni steaming om de klachten te verlichten. Yoni is Sanskriet voor baarmoeder of vagina. Bij yonistomen of vaginaal stomen zit je met ontbloot onderlijf op een speciaal krukje met een opening. In de opening hangt een bakje met warm water en kruiden. Bijvoorbeeld rozenblaadjes, kamille, lavendel, rode klaverbloemen of calendula. Je bent omwikkeld met doeken, zodat de stoom blijft hangen. De behandeling duurt een kwartier tot 20 minuten, totdat het water afkoelt.

Afvloeien van kraamvloed

Verlicht klachten na de bevalling

Reinigen van de baarmoeder

yoni steam na de bevalling
yoni steam na de bevalling

De warme dampen helpen met het afvloeien van de kraamvloed (lochia) en het reinigen van je baarmoeder. Ook kan het zwellingen van de huid (o.a. aambeien) verminderen. Daarnaast kan V-stomen jouw zelfacceptatie en zelfliefde vergroten en geeft het je een gevoel van meditatie, rust en ontspanning.

Als je kiest voor een YoniSteam-behandeling, kom ik bij je thuis. Eerst hebben we een voorgesprek. Daarna stellen we een unieke combinatie aan kruiden samen voor jouw behandeling. Tijdens het stomen is er alle ruimte voor een mooie terugblik op de bevalling en voor aanhoudende vragen.