Wereld Borstvoeding Week | Liefde via de borst & de fles

Het is wereld borstvoeding week. Graag wil ik alle moeders die hun baby voeden of gevoed hebben een groot hart gevuld met liefde geven. Want dat is immers ook wat je als moeder aan je baby geeft of gegeven hebt met borstvoeding. Veel liefde via je borst.

borstvoeding en flesvoeding

Geboorte van een tweeling

In het bijzonder wil ik graag deze mama in de schijnwerpers zetten. Haar verhaal is heftig en intens. Na een volledig probleemloze zwangerschap werd ze geveld door haar bevalling van een tweeling. Het had haar alle energie gekost en zelfs nog meer. Daarna wilde ze graag gaan genieten van haar twin boys en daar hoorde voor haar de borstvoeding bij. Dat was logisch.

In het ziekenhuis vonden ze dat minder logisch, want er werd al snel na de geboorte, ongevraagd, bijgevoed. Eenmaal thuis dacht ze dat die strijd gestreden was. Helaas. De kraamverzorgende bracht veel onrust over haar voeding en wilde ook bijvoeden, terwijl de jongens het eigenlijk zo goed deden. De bevalling had haar echter gesloopt en dan sta je toch net wat minder sterk in je schoenen.

Van borstvoeding naar flesvoeding

Deze moeder heeft ondanks alle strijd en tegenwerking doorgezet! Uiteindelijk heeft ze ruim vier maanden vol liefde haar jongens gevoed. Dag en nacht, uren achter elkaar. De jongens hadden dit ook nodig. Veelvuldig bij mama aan de borst kregen ze de kans om de onrust die de geboorte had veroorzaakt te verwerken. Tijd voor iets anders was er niet. Alles was voor haar jongens.

Na die vier maanden was het op. Haar lichaam gaf het signaal dat het genoeg was geweest en hoe bijzonder was het dat haar jongens dat op hetzelfde moment ook aangaven. Vanaf toen werd met liefde de fles gegeven. De flesvoeding waar toen voor werd gekozen was de flesvoeding op basis van geitenmelk van het merk Nanny Care.

Als ik nu terug kijk op dat proces merk je aan deze jongens van bijna drie jaar dat ze al veel hebben genezen en hersteld. Geen innerlijke onrust meer, vol vertrouwen en vooral ook ondeugd de wereld tegemoet treden, samen sterk en een intens sterke band met hun moeder.

Graag wil ik mijn bewondering uitspreken voor deze mama en haar innerlijke kracht waardoor ze dit aan haar jongens heeft kunnen meegeven.

Wil jij ook tevreden terugkijken op deze periode met jouw baby? Wil je goed voorbereid borstvoeding geven, of wil je advies over alternatieven? Kijk dan hier wat ik voor je kan betekenen na de bevalling, of zelfs al tijdens de zwangerschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *