Ziekenhuis bevalling tijdens Corona

Een prachtige geboorte van een meisje. Heel onverwacht en een beetje vroeg. De keuze werd daardoor gemaakt dat haar geboorte in het ziekenhuis zou zijn. En toen werd het natuurlijk spannend. Zou ik als doula van deze aanstaande papa en mama mee mogen naar de verloskamer? Nee, was het eerste antwoord. Vervolgens heb ik zelf naar het ziekenhuis gebeld en aangegeven dat ik me zou voegen naar de richtlijnen en dat ik de verloskamer niet zou verlaten om bijvoorbeeld koffie te halen (ziekenhuis koffie kan mij de hele nacht wakker houden).


En toen was het feest. Ik mocht komen! Een geweldige, natuurlijke bevalling waarbij de mama centraal stond. Al haar wensen werden serieus genomen. Er werd werkelijk vanuit een warm gevoel naar mama en papa geluisterd. Geweldig! Hartverwarmend! En een super fijne samenwerking! Voor deze ouders een geweldige ervaring en voor mij als doula ook!


Mag ik nog meer van deze bevallingen?