Ziekenhuis bevalling tijdens Corona

Een ziekenhuis bevalling tijdens corona was ontzettend spannend. Een bevalling tijdens een pandemie brengt nog meer gecompliceerde situaties met zich mee dan normaal. Met de steeds veranderende maatregelen was het zeker spannend om als doula te werken. Ik kan met een goed gevoel terugkijken naar deze periode, omdat ik alle moeder en partners mijn volledige ondersteuning heb kunnen bieden tijdens de zwangerschap en bevalling!

ziekenhuisbevalling corona

Toegang geweiger

Een prachtige geboorte van een meisje. De geboorte kwam geheel onverwacht en een klein beetje te vroeg. Toen werd er een keuze gemaakt door de ouders om hun thuisbevalling te veranderen naar een ziekenhuisbevalling. Een mooie, bewuste keuze waar zowel moeder als vader achter stond. De geboorte van hun meisje zou in het ziekenhuis zou zijn.

Toen werd het natuurlijk spannend. Grotendeels van Nederland zat op slot en de coronamaatregelen in het ziekenhuis waren streng. Zou ik als doula van deze aanstaande papa en mama mee mogen naar de verloskamer? Nee, was het eerste antwoord. Het eerste antwoord was duidelijk, maar als doula kijk ik altijd naar andere mogelijkheden en oplossingen. Toen ik vervolgens zelf naar het ziekenhuis heb gebeld en uitleg heb gegeven aan de situatie. Daarnaast heb ik ook duidelijk aangegeven dat ik me zou voegen naar de richtlijnen en dat ik de verloskamer niet zou verlaten om bijvoorbeeld koffie te halen. Wat wel een gemis was, want de ziekenhuis koffie kan mij de hele nacht wakker houden. En soms, als een bevalling zo’n 48 uur duurt, kun je wel wat extra energie gebruiken.

Prachtige ziekenhuisbevalling

En toen was het tóch feest, want ik mocht komen! De directe aanpak, en het contact met het ziekenhuis gaf de doorslag waardoor ik als extra ondersteuning bij deze bevalling mocht zijn. Een geweldige, natuurlijke bevalling waarbij de mama centraal stond. Al haar wensen werden serieus genomen. Er werd werkelijk vanuit een warm gevoel naar mama en papa geluisterd. Geweldig en hartverwarmend, en een super fijne samenwerking met het ziekenhuis. Voor deze ouders een geweldige ervaring en voor mij als doula ook.

Heb je vragen over een ziekenhuisbevalling? Of wil je de volledige ondersteuning van een doula tijdens jouw bevalling in het ziekenhuis? Medisch of poliklinisch? Lees hier hoe ik jou en je partner kan ondersteunen of plan gelijk een gratis vrijblijvend informatiegesprek.