Een gouden randje

Vandaag, een jaar geleden. Het rommelde al een paar dagen bij jou. Je was er klaar voor en wilde graag dat je baby zou komen. Lang genoeg gewacht, toch?
Rond 9.00 was ik bij je. Je vond het fijn als ik je een reiki behandeling zou geven zodat je hoofd en lijf rust zouden vinden. En dat was ook zo. Maar helaas nog geen sterkere weeën. Een beetje meer activiteit was nodig, dus dat werd voor jullie samen een rondje markt voor de kibbeling. Ik ging terug naar mijn eigen huis en ik volgde via de app. Rond 16.00 was het duidelijk dat er toch iets veranderde en ben ik jullie kant weer opgegaan. Ik zag onrust bij jou. Spanning. Zou het weer net zo gaan als bij jullie vorige kindje en dat het ziekenhuis zou worden? Dat wilde je niet.
De weeën kwamen om de 5 minuten. Ook nu gaf ik je weer reiki energie voor je rug. Dat vond je fijn voor de ontspanning en om je weeën op te vangen. Aan de andere kant werd je liefdevol ondersteund door je man. Er ontstond rust.
Al vrij snel wilde je graag je weeën opvangen op de bevallingsbal. Dat was fijn! En het ging snel! De verloskundige die inmiddels gekomen was zag dat ook en vroeg je om naar de baarkruk te verhuizen. Toen verloor iedereen alle besef van tijd. Het leek wel één moment later dat jullie je prachtige zoon samen konden ontvangen. Samen haalden jullie hem omhoog om voor de eerste keer in jullie armen te kunnen koesteren. Het was prachtig…

Een jaar geleden en deze mama en ik delen nog steeds mooie momenten. Vaak geeft ze nog aan dat ze deze bevalling met liefde nog een keer over zou willen doen. Zo’n mooie ervaring heeft ze het gevonden. En zeker ook helend na de eerste geboorte.
Graag willen wij samen dit met jullie delen. Om te laten zien en horen dat bevallen ook een mooie ervaring kan zijn. Een bevalling en geboorte met een gouden randje.