Mama liefde voor mama’s

Tijdens de bevalling van deze week kozen de nieuwbakken ouders voor donormelk in plaats van kunstvoeding. Hun meisje was 5 weken te vroeg geboren, dus bijvoeden zou even nodig zijn.

Op zo’n moment beginnen alle rateltjes in mijn hoofd te werken. Namen van borst voedende mama’s flitsen voorbij. Zodra het kan trek ik mij terug in een hoekje en ga regelen. Het tijdstip maakt het lastig. Er zullen zeker al mama’s slapen. Appjes en telefoontjes volgen en het wordt opgepakt! Er is donormelk! In Gemert. Nuenen slaapt al, maar meldt zich nog halverwege de nacht. En uiteindelijk is er donormelk in dezelfde plaats als het ziekenhuis. Donormelk van een mama die ik nog niet ken. Ik ga het zelf halen en tref een mama die net nog zelf gekolfd heeft voor deze pasgeboren baby. Zo hartverwarmend! En samen met een voorraadje uit de vriezer is er voldoende om te starten. Het ziekenhuis werkt hier volledig in mee.

Wat er die nacht ontstaan is voelt miraculeus. Een bijzondere mama energie was voelbaar. Bij de papa en mama die mochten ontvangen voor hun meisje. Tranen van ontroering en pure dankbaarheid.

Bij mij. Kippenvel en ontroering. Enorme dankbaarheid voor deze mama liefde. Pure liefde voor een mede- mama van de donor- mama’s. Ook zij voelen de kracht van geven en delen. De cirkel voelt rond voor dit kleine meisje. Zij groeit op mama liefde.

Deze mama liefde mag meer gedeeld worden. Mijn vriezer wordt gevuld door de mama’s. Ook de mama die heeft mogen ontvangen wil gaan geven. En weer is de cirkel rond.